Арнолд Менгелкох (Arnold Mengelkoch) је званичник за питања миграције општине Неуколн које је предрађе Берлина. У интервјуу за  “Der Tagesspiegel“ он упозорава да је велики број миграната изменио лице немачке престонице, наводећи да “Берлин улази у средњи век”.

Немачка (Фото Screenshot)
Немачка (Фото Screenshot)

Девојчица од 18 година хода улицом у бликинију близу плаже и мигрант се дере на њу да је “дроља” и напада је узвикивајући како можеш тако да се облачиш. Жена од 60 година се шета са својим мужем и изненада мушкарац арапског порекла је пита да ли жели да има секс са њим у жбуњу. Арапин шета улицом у Неуколну и чује добацивање, зашто? Зато што његова нећака не носи хиџаб преко главе – описије застрашијуће сцене Менгелкох.

Како каже званичник за питање миграције ово нису изоловани случајеве, “људи који раде са избеглицама ми говоре исте ствари, као и моји суграђани из других делова Берлина. Кажу ми да се више не осећају безбедно у свом граду”.

Град је пун младих мушкараца који не желе да раде, а велики број њих гледа жене које не носе хиџаб као сексуалне објекте. Директорка школе ми говори да девојчице од 7 година носе вео преко лица, а да су оне које су одбијале добиле претње да ће бити убијене.

Петер Херманс који је менаџер у кампу за мигранте, мисли да не постоји решење за садашњу ситуацију. Избеглице му нејчешће постављају питање “Где је лимит уколико желим да имам контакт са женом?”

Имао сам ситуацији да је отац Арпаског порекла дошао у центар са својим сином, видео да се деца играју у склопу вртића и рекао директору “Ваљда вам је јасно да се мој син неће играти са девојчицама” – каже Херманс.

Извор: dnevnagazeta.rsvoiceofeurope.com