Амерички амбасадор Кајл Скот обилази бирачка места и прати како протиче гласање на лколаним изборима.

Кајл Скот, Фото: Ало!
Кајл Скот, Фото: Ало!

Иако није посматрач на изборима, Скот је данас обишао бирачко место 61 које се налази у Основној школи “Сава Шумановић“ у Земуну.

На бирачко место је дошао џипом у пратњи Дениса Ибишовића, који је савтник у амбасади САД.

Интересантно је да ово није први пут да се амерички амбасадор умешао у унутрашње питање државе Србије, јер се слична ситуација десила и 2016. године када су у Србији одржани парламентарни избори.

Џип америчког амбасадора, Фото: Ало!
Џип америчког амбасадора, Фото: Ало!

Наиме, након парламентарних опозиционе странке започеле су протесте јер према првим прелиминарним резултатима цензус нису прешле Двери и њихов тадашњи коалициони партнер ДСС на челу са Сандом Рашковић Ивић и савез ЛДП-ЛСВ-СДС предвођени Чедом Јовановићем, Ненадом Чанком и Борисом Тадићем.

Кајл Скот, Фото: Ало!
Кајл Скот, Фото: Ало!

Тада су се протестима на улици испред РИК-а придружили и други представници опозиције, махом представници петооктопрабрских структура. Међутим, страх од фијаска и неуласка у скупштинске клупе, ујединио је до тада, наизглед љуте противнике, националистички покрет Двери и петоокторбарце, Пајтића, Тадића, Чеду Јовановића, Санду и многе друге. Све њих окупио је амерички амбасадор Кајл Скот и тиме грубо прекршио дипломатске правила немешања у унутрашња питања земље домаћина.

Извор: alo.rs