Шефћет Муслиу, бивши комадант тзв. Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе, изјавио је да су Прешево и север Космета албанска земља и да размена територија није добра идеја, као и да Албанци нису ратовали да би поделили “албанску земљу“, већ да би живели у заједничкој држави, преноси “Прешева јоне“.

“Размена територија са Србијом? Не! Север Косова и “Прешевска долина“ су албанска земља. Нисмо ратовали да бисмо раскомадали нашу етничку државу, већ да бисмо се ујединили са њом. Кад цео народ буде живео у заједничкој држави, зашто да не живимо и ми. На крају, ово је наше легитимно право, гарантовано међународном повељом УН, која вам омогућава самоопредељење аутохтоних народа. “, изјавио је Муслиу у интервјуу за информативну агенцију “Прешева јоне“.

“Ауторитети из Прешева и Београда треба да седну за сто и разговором реше проблем у корист мира и стабилности у региону. За евентуални конфликт би био крив Београд зато што се не може избећи конфликт са политиком дискриминације и систематским провокацијама, него дијалогом, ако Србија намерава да једног дана постане чланица ЕУ. Зато међународна заједница треба да интервенише што пре, како не би било касно, док лидери из Прешева траже јединство.“, рекао је он.

М. Ћурчић

Извор: vidovdan.org