Драган Ђилас, Саша Јанковић, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић практично ниједном речју нису се обратили јавности, нити послали било какву политичку поруку

Танјуг
Танјуг

Лидери пропале српске опозиције, после невиђеног дебакла на изборима у Београду 4. марта, потпуно су се повукли из медијског живота и нестали са свих друштвених мрежа!

Саша Радуловић и Драган Шутановац прошле недеље су поднели оставке на челне позиције ДЈБ и ДС. Остали опозициони лидери и лидерчићи склонили су се у тешку медијску илегалу! И док је Твитер пре београдских избора ‘горео’ од њихових запаљивих политичких порука, нико од ‘великих опозиционара’ попут Ђиласа, Јанковића, Јеремића и Обрадовића већ скоро недељу дана није написао ни једну једину политичку поруку.

Потпуно осрамоћени

Да ствар буде још гора, Јанковић је 8. марта на Твитеру најавио „нове активности опозиције“ и велике промене, од којих очигледно нема ништа.

– После београдских избора имамо нову политичку сцену на страни опозиције. Наша дужност, а шанса свих за промену – написао је Јанковић, а то је уједно и последња његова порука објављена на овој друштвеној мрежи.

Хистерија једини програм

Не верујем да су из бродолома на изборима ишта научили. Они ће и даље мржњом и хистеријом покушавати да се домогну власти

Миленко Јованов, СНС

Да су се Ђилас, Јанковић, Јеремић, Обрадовић и остатак екипе завукли у мишју рупу, осрамоћени због изборног резултата, потврђују и саговорници Информера. Тако Миленко Јованов, потпредседник СНС, каже да су представници опозиције с разлогом отерани у магарећу клупу.

– Нису се ти политичари повукли из јавности зато што су то желели. Па сетите се само како су сви они редом најављивали велику победу. Њих је народ послао у магарећу клупу српске политике. Ипак, не верујем да су из бродолома на београдским изборима ишта паметно научили. Они ће и даље мржњом и хистеријом покушавати да се домогну власти, али ће се по ко зна који пут саплести о исти камен, што највише говори о њима – објашњава Јованов.

ИШТВАН КАИЋ – МЕДИЈСКИ АНАЛИТИЧАР

Тишина опозиције говори о томе колико је цео њихов политички покушај био неозбиљан. Нису имали планове за оно што долази после избора. Очигледно су имали само празне приче.

Политиколог Јелена Вукоичић оцењује да повлачење опозиције после убедљивог пораза на градским изборима није нимало случајно.

– Када се узме у обзир са колико су енергије и ентузијазма најављивали сигурну изборну победу и ‘скидање диктатора са власти’ на друштвеним мрежама, није ни чудо што су се повукли након тешког изборног дебакла. Сада када се прашина мало слегла, вероватно је код већине у опозицији наступило отрежњење и схватање колико су велики пораз заправо претрпели и шта то значи за њихову политичку будућност – подвлачи Вукоичићева.

Трули и без идеје

На другој страни, медијски стручњак Саша Боројевић каже да поједини опозиционари не би требало више никад да се појаве у медијима.

– Епски окршај опозиције, који се огледао у међусобној тучи за цензус, резултирао је исцрпљеношћу и дезоријентисаношћу након катастрофалних изборних резултата. Опозиција је схватила да се „куповина из фотеље“ не може применити на политичке производе. Јавност је очекивала производ, а добила га је са прекратким роком употребе, без могућности жалбе. Коалиције и опозиционе странке су биле труле и без икакве идеје – закључује Боројевић.

А овако су били речити пре избора…

* Драган Ђилас: Њихова основна политика је да вас убеде да немате никакве шансе. Важно је победити и поред свих притисака! Има нас више!

* Вук Јеремић: Господо из режима, нећете ме уплашити. На изборима гласамо да бисмо наш град одбранили од незнања, џипова, примитивизма, силикона и Аце Лукаса.

* Саша Јанковић: Позивам све да победом у Београду започнемо изградњу боље Србије за све људе. Државу су нам отели, старима газе достојанство, институције су рушевине.

* Бошко Обрадовић: Треба да им се супротставимо, изађемо на изборе и гласамо против ове власти, а не да их се плашимо!

Извор: informer.rs