Хрватско удружење „Дугине породице“ је у кампањи за прикупљање средстава за доштампавање сликовнице „Моја дугина породица“ сакупила три пута већу суму новца од оне која је била потребна

Сликовница „Моја дугина породица“  Фото: Танјуг
Сликовница „Моја дугина породица“ Фото: Танјуг

Хрватско удружење „Дугине породице“ је у кампањи за прикупљање средстава за доштампавање сликовнице „Моја дугина породица“ сакупила три пута већу суму новца од оне која је била потребна, а како наводе 70 одсто донација стигло је из Хрватске.

Из Удружења наводе да је остатак донација дошао из разних земаља, Немачке, Белгије, Велике Британије, Словеније, Србије и Обале Слоноваче, преноси “Индекс”.

Први тираж од 500 сликовница о деци са истополним родитељима у Хрватској и региону, аутора Иве Шеготе и Маје Шкворц, а који је штампан за чланове удружења и присталице разграбљен је и пре него што је сликовница представљена широј јавности.

„Након што смо поделили првих 500 примерака сликовнице, поруке и мејлови заинтересованих особа нису престали да стижу. Јављају нам се градске и школске књижаре, заинтересовани родитељи који желе са својом децом да разговарају о ЛГБТ темама, те нас и даље изненађују позитивне реакције и коментари на нашу сликовницу“, казао је координатор удружења Данијел Мартиновић.

Извор: Танјуг

Advertisements
--