Председник косовског фудбалског савеза Фадиљ Вокри потврдио је да је забрањено гостовање Црвене звезде у Грачаници у хуманитарној утакмици. „‘Косово је срце Србије’ је увредљива порука, као и интонирање српске химне ‘Боже правде'“.

Фото: Срђан Стевановић / Starsportphoto
Фото: Срђан Стевановић / Starsportphoto

Црвена звезда неће моћи четврту годину заредом да одигра хуманитарни меч у Грачаници, јер Фудбалски савез такозване Републике Косово забранио долазак шампиона Србије.

Фадиљ Вокри потврдио је то косовским медијима и о таквој одлуци обавестио и Европску фудбалску унију (УЕФА).

„Две године смо давали дозволу за утакмицу, али ове нисмо јер је у последњој утакмици било ствари који не припадају спорту. Тада су биле и увредљиве поруке и зато смо одбили Звездин захтев. Такође, обавестили смо УЕФА да неће бити утакмице“, рекао је Вокри за локални „Коха диторе“.

Вокри је на претходна гостовања Црвене звезде у Грачаници алудирао да је скандирање са трибина „Косово је срце Србије“ увредљива порука, као и интонирање српске химне „Боже правде“.

Утакмица између фудбалера Грачанице и Црвене звезде требало је да се одигра у среду 9. маја са циљем да се новац од продатих улазница донира Гинеколошкој клиници у Грачаници, одељењу педијатрије.

Извор: Танјуг