На борилачком репрертоару CFL-а за 2018. наћиће се чак 6 турнира, од чега 5 квалификационих по категоријама, а у децембру и велики финални турнир – судар најбољих бораца из квалификација.

Фото: Colision Fighting league

Борци се жестоко спремају за турнире Collision fighting league. Први у низу турнира Collision fighting league 2 (CFL 2) у 2018. окупиће врхунске к1 и мма борце. У главном делу вечири за титулу најбољег бориће се четири бораца у категорији до 71 кг. Србију ће на овом делу турнира представљати Никола Цимеша.

Цимеша је по избору најпрестижнијег светског кик бокс портала ливеркицк.цом налази међу топ 10 бораца света у категорији до 70 кг! Никола такође има потписан уговор са Кунлун кинеском организацијом.

На истој листи налази се и Хрват Тео Микелић. Врло чврст борац, познат по агресивном стилу и упорности. Тео има уговор са најпознатијом кик бокс организацијом света, Глорy Кицкбоxинг.

Трећи на листи је Чечен, Сеyфуллах Хамбахадоw. Сеyфуллах је муаy тхаи борац, али му није стран ни кик бокс ринг. Београдској публици је познат по наступу на К-1 Еуропе у Београду, где је после изједначеног меча савладао Марка Адамовића, иначе клупског друга Николе Цимеше. Сеyфулла је тада потписао уговор са К-1 организацијом.

Фото: Colision Fighting league

Четврти борац Даниел Цорбеану долази нам из Румуније. Он је ударач који стално иде напред. Ретко се дешава да губи или побеђује на поене. Даниел има уговоре са кинеском Фаитх Фигхт и румунском Суперкомбат организацијом.

Кунлун, Глорy, К-1 или Суперкомбат?

Који ће од ове четворице шампиона освојити турнир и добити шансу да се нађе на завршном турниру, сазнаћемо 12. априла у Штарк Арени.

Поред турнира четворице до 71кг у главном делу вечери организоваће се још две борбе по К-1 правилима.

На првом мечу главног дела наступиће Михајло Кецојевић и првак Грчке Михаил Карамоускета.

Фото: Colision Fighting league

Михајло је остварио запажене резултате у аматерској конкуренцији, а ово ће му бити четврти професионални меч. Са друге стране, Карамоускетас је доста искуснији од нашег борца. Између осталог наступао је на и Суперкомбат турнирима.

Овде се ради се о момцима тешким по 110кг, које пре свега одликује велика снага ударца. У овој борби очекујемо прави рат, који ће се по проценама многих завршити пре краја треће рунде.

У другом мечу наступиће Раде Опачић иако најмлађи борац на ЦФЛ2 турниру, већ уважава велико поштовање српске борилачке публике. Међутим, ни он неће имати лак задатак. Овог пута на супротној страни ринга стајаће Пасцал Тоуре, јуниорски првак Европе у фул контакту и првак Француске у савате боксу, Радетов вршњак и такође млад професионалац.

У профи рингу Пасцал непоражен, забележио је 4 победе из исто толико борби. Један од услова француског тима да дођу у Београд, био је да овај меч буде у цатцх wеигхт категорији. Тако да ће борци на ваги морати да имају максималних 100 кг.

За све борилачке сладокусце на фајт карду су и два мма меча. Рафаел Пуладов, Руссиа ВС Јоел Моyа, Сwеден. Први од два ММА двобоја.

Представник Русије Абдула Пуладов, познат нам је још са ЦФЛ 1 турнира, где је одушевио београдску публику, како атрактивним бацањима, тако и понашањем у рингу. Овај пут, на мегдан му излази Швеђанин Јоел Моyа, аматерски ММА првак Европе, шведски БЈЈ првак. Овај меч биће права посластица за ММА и граплинг сладокусце.

Фото: Colision Fighting league

Претпоследњи меч вечери, пре финалног турнира четворице, биће окршај нашег Душана Џакића и Гундуз Набиева.

Миљеник београдске публике, није могао да одоли изазову да у Београдској Штарк Арена угости неугодног Азербејџанца. Гундуз нам долази из Самбоа и вишеструки је првак Азербејџана у овој вештини.

У аматерској ММА конкуренцији има скор 7:1, док му је профи скор 2:2. Све профи борбе одрадио је у руској М-1 организацији, тако да је јасно да Џакић овде неће имати ни мало лак посао.

Фото: Colision Fighting league

Извор: telegraf.rs