Москва ће распоредити нуклеарно оружје на Балкану, тачније на југу Србије. Како пишу албански листови, позивајући се на британски лист “Дејли Стар“, нова руска база ће се налазити у Прешеву и биће опремљена ракетама средњег домета

AP PHOTO
AP PHOTO

Ово је посебно важно зато што се овај град налази близу административне линије са Косметом што може довести до тога се Русија и САД сукобе управо на Балкану.

Овим тактичким потезом Путин би покушао да стави под контролу Американце који имају своје базе у Пољској и контролишу Балкан, али и земље као што су Грчка, Италија, Аустрија, Косово и Албанија. Наводно, српске власти су спремне да преговарају о овој опцији.

Како наводи албански лист из Прешева, Србија је од Русије већ добила четири авиона МИГ-29, а “има у плану да од Русије тражи нуклеарно наоружање, као и неке друге врсте војне опреме“.

– Изгледа да Русија размишља о томе да противавионски ракетни систем “С-400“ распореди у Србији“, наводе прешевски медији . Према писању албанских медија, који се позивају на британске изворе, НАТО је добио сигнал за узбуну још када је Путин у Каљинграду, руској енклави која се налази између Пољске и Литваније, направио један од најснажнијих војних гарнизона на свету.

Према мишљењу неких западних аналитичара, Каљинград који је одсечен од свог центра је и најрањивији део Русије, али и место одакле би Русија са својим савезником Белорусијом могла да започне офанзиву и врло брзо одсече балтичке државе од осталих држава- чланица НАТО.

Извор: informer.rs