Након Хашима Тачија, који је истакао да подржава нападе САД, Велике Британије и Француске против “нехуманог Асадовог режима“, огласили су се и Кадри Весељи, Рамуш Харадинај и Беџет Пацоли.

“Косово и њен народ подржавају иницијативу војске САД у координацији са Великом Британијом и Француском против Асадовог режима. Последње слике употребе хемијског оружја над цивилима биле су узнемиравајуће за цивилизован свет. Народ Сирије заслужује да живи у миру. Ова интервенција треба да буде почетак интервенције која ће се завршити миром за народ у Сирији.“, изјавио је Кадри Весељи.

“Косово подржава интервенцију евроатлантских савезника у циљу заустављања Асадовог режима у Сирији. Напади хемијским оружјем на невине цивиле су неопростиви и тежња демократских земаља за успостављањем мира у овој земљи је неопходан чин.“, рекао је Рамуш Харадинај.

“Ми подржавамо слободне земље и оштро осуђујемо поступке Асадовог режима који су проузроковали бол и трагедију народа у Сирији.Влада Републике Косово је примила узнемирујуће вести о употреби хемијског оружја са жаљењем и тугом због цивилних жртава. Напад хемијским оружјем представља тешко кршење права на оружани сукоб. За мене је важније да је употреба хемијског оружја заустављена и санкционисана од стране међународне заједнице.“, коментарисао је Беђет Пацоли.

М. Ћурчић

Извор: vidovdan.org