Драган Ђилас тврди да Београд на води никада неће бити завршен, а члан Председништва СНС Горан Весић одговара да мора бити да Ђилас, којег назива „продавцем магле“, полази од себе, јер сам, каже, никад ништа као градоначелник није завршио

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Весић каже да „разуме Ђиласа“, јер, како примећује, сваки данас изграђени квадрат, свака нова улица или трг на Београду на води представља нови доказ његове непоспособности.

Бивши градоначелник је, наиме, за Данас оценио да пројекат „Београд на води“ никад и неће бити завршен, те да је актуелна власт давала нереалне прогнозе, јер, каже, не зна свој посао и навикла је да може да каже шта год хоће.

– Одлично је што су толико неспособни, јер што више ураде, штета ће бити већа – рекао је Ђилас.

Он је рекао и да је „наша страна далеко од испуњења обавеза које смо преузели – да до краја 2019. постоји целокупна инфраструктура, нови мост, метро…“.

– Биће добро ако нас арапска страна једног дана не тужи за изгубљену добит, јер нисмо урадили оно што смо се уговором обавезали – сматра Ђилас.

Весић узвраћа да Ђилас полази од себе, јер, како истиче, док је био градоначелник заиста никада ништа није завршио

– Рецимо Мост на Ади – каже Весић у изјави Тањугу и наводи да је Ђилас тај мост „почео да ради“ и платио га преко 400 милиона евра, а за чији завршетак је потребно још најмање 120 милиона евра.

– Јер, морамо да поставимо трамвајске шине, приступне саобраћајнице са раковичке стране и тунел испод Топчидерског брда, а урадили смо прошле године приступне саобраћајнице са Тошиног бунара – објаснио је Весић.

Дакле, када Ђилас каже да Београд на води никада неће бити завршен, вероватно мисли на себе и пројекат „Град на води“, тајкуна Мирослава Мишковића који је промовисао у Кану 2011. године као градоначелник Београда, подсећа Весић.

Или, додаје, можда Ђилас мисли на пројекат Менхетн на Балкану, који је најављиван док је водио Београд, а који је требало да се гради на месту где је данас Београд на води.

– Он стварно никада неће бити завршен. Не само да Ђилас није умео да га заврши већ није био у стању ни да расчисти тај простор поред реке на коме се налазио само шут, стари вагони, железничке шине и пацови. Ни камен није био у стању да помери а не да заврши било који пројекат – оценио је Весић.

– Сад кад смо утврдили да Ђилас није у стању било шта да заврши, хајде да утврдимо како ни уговоре не зна да прочита – наставља Весић и додаје:

– Када Ђилас говори о обавези града да до 2019. изгради метро, морам да му објасним да се ради о одредби 9.1.1 Уговора која говори о вези “од границе пројекта до најближих линија трамваја и метроа“ – додаје Весић.

Он истиче да се не ради о обавези државе да изгради метро, већ да повеже пројекат са постојећим линијама трамвајског саобраћаја данас и метроа сутра, када се изгради.

– А ми ћемо метро, за разлику од Ђиласа, да изградимо – поручио је Весић.

Он је истакао и да ће како пројекат Београд на води напредује грађани Београда моћи да се увере за око месец дана када буде отворен нови булевар који је изградио арапски инвеститор, а који ће се, према предлогу председника Вучића, звати Булевар Вудро Вилсон.

– То је највећи булевар који је у последњих седамдесет година изграђен у Београду чија је ширина више од 40 метара и дужине око 2 километара, који ће имати три дрвореда, шест саобраћајних трака, тротоаре и бициклистичке стазе. Или на пролеће следеће године када ће арапски инвеститор уредити Савски трг на коме ће бити постављен монументални споменик Стефану Немањи висине 15 метара. Дакле, не само да Београд на води напредује већ се гради и инфраструктура као што су тргови и булевари или као што је био Савски кеј урађен пре две године – указао је весић.

Како је рекао, сигуран је да би Ђилас желео да све то што се гради буде порушено и уништено као што је на свом предизборном скупу „заједно са партнерима Јанковићем и Јеремићем аплаудирао пожару у једном стану у Београду на води у коме су повређени радници“.

– Разумем га јер сваки изграђени квадрат, свака нова улица или трг на Београду на води је нови доказ његове непоспособности. А то су разумели и грађани па је овај политички продавац магле доживео дебакл на недавним градском изборима – навео је градски менаџер.

Извор: informer.rs