Синиша Костић
Дејан Ковач

Војвођански сепаратисти су позив за формирање некаквог „фронта“ за разбијање Србије упутили током викенда, после састанка са представником једне западне амбасаде из Београда.

Како Информер незванично сазнаје, на састанку у једном познатом новосадском ресторану, али ван домашаја шире јавности, били су представници тзв. Војвођанског покрета, затим минорног Војвођанског клуба, састављеног претежно од комунистичких челника палих у тзв. јогурт револуцији 1988. као и представници неких парламентарних странака, попут ЛСВ, додуше на нижем нивоу.

– Нови Сад је већ 15 година незванични обавештајни центар неколико страних служби. Треба знати да обавештајни тимови моћних земаља теренске радове никада не спроводне директно. За то су задужени домаћи агенти утицаја. Има их свуда, у политичкој сфери, међу невладиним организацијама, утицајним појединцима из области културе, социологије, издаваштва, маркетинга и медија. Идеја о Војводини републици није нова. Ненад Чанак је на тој антидржавној доктрини изградио своје уцењивачко царство – малу странку с великим капацитетом за наношење политичке штете свакој власти. Због тога је деценијама био део владајућих структура. Свим странакама је било јефтиније да га плаћају и имају уз себе, него да против себе имају његову деструктивну пропаганду и стране амбасадоре – каже аналитичар Синиша Костић.

Дејан Ковач
Синиша Костић

Америка, Велика Британија и Немачка лажно се представљају као пријатељи Србије. Зато нас константно понижавају, шиканирају и срозавају. Оборивши нам главу у блато, своје добре намере доказују држећи нам чизму на потиљку, схватајући наш ропац као мазохистичку потврду уживања. Ненад Чанак већ 25 година ради све да увек буде тамо где и наши мучитељи, с горње стране чизме. Лички војвода који је аутономаштво открио као лукративну политичку мантру представља ходајући билборд антисрпске кампање. Мегафон који својим шовинизмом и бесмислицама више ради на штету Србије од Енглеза и Американаца – закључује Костић.

Намере „Војвођанског клуба“ о стварању некакве „Републике Војводине“, али и последња изјава Бојана Костреша, генералног секретара ЛСВ, имају озбиљне сепаратистичке теденције.

-Последњих дана сведоци смо све учесталијих екстремних изјава оних који се залажу за противуставно деловање када је у питању статус Северне српске покрајине Војводине. Оно што је у свему овоме добро јесте њихова слабост да те своје идеје и намере спроведу у делу, али ипак, њихово деловање терба држати под опрезом- каже за Информер Михаило Јањић, високи фунцкионер Српске деснице и повереник покрета 1389 са Северну српску покрајину, уз напомену да вође војвођанског аутономашко –сеператистичког покрета попут Ненада Чанка, Александра Оџића, Бојана Костреша, Динка Грухоњића и других глуме некакве Пуђ – Демоне.

Михаило Јањић
Михаило Јањић

Како с деснице, тако и с левице, стижу оштре осуде покушаја потпаљивања сепаратистичког огња у АП Војводини. Дејан Ковач, члан Главног одбора Љијићевог СДПС-а и челник те странке у Новом Саду, каже да изјаве које дају поједини политичари о Војводини у тренутку кад Вучић води борбу за Косово представљају крајње неодговоран чин, усмерен против Србије.

-Захваљујући државничкој, храброј и промишљеној политици Александра Вучића, после низа деценија насиље и тероризам с Косова се нису прелили на Санџак и Војводину. Сведоци смо да у посљедних шест година готово да није забележен ниједан инцидент на међунационалној основи у Војводини, поготову међу припадницима највећег, српског народа и припадника највеће, мађарске анционален мањине. У прошлости Војводина је била кризно подручје уздрмавано међунационалним сукобима, тучама, па чак и убиствима. Александар Вучић је успео ј да врати поверење грађана у институције државе и углед земље у међународној заједници – каже Ковач.

Подсећамо да је председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак рекао данас да је он још пре 20 година (1998. године) био потписник документа „Војводина република – пут мира, развоја и стабилности“ који говори о федерализацији Србије.

НАЦИОНАЛИСТ.РС