Руске службе безбедности су ухапсиле 26 терориста који су спремали напад на Бесмртни пук у Москви, марш који је пре два дана на Дан победе одржан у главном граду Русије у знак сећања на борце и страдале у Другом светском рату!

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

На челу Бесмртног пука су се налазили председник Русије Владимир Путин, председник Србије Александар Вучић и израелски премијер Бењамин Нетанијаху. У шетњи је учествовало више од милион људи који су носили фотографије својих предака страдалих у Другом светком рату.

– Неколико група је ухапшено који су планирали да нападну „Бесмртни пук“ у Москви. Они су већ имали спремно оружје за ову акцију – изјавио је заменик министра спољних послова Русије Олег Сиромолотов у интервјуу за руску агенцију ТАСС.

Према његовим речима, тамо је претражено 17 објеката и ухапшено 20 осумњичених.

– Од 21. до 24. априла елиминисали смо 26 терориста – рекао је Сиромолотов.

Он је подсетио да су руске специјалне службе 2017. године истраживале о активностима групе у Санкт Петербургу која је планирала терористички напад уочи марша Бесмртног пука.

– Анализирајући извештаје о њиховом финансирању, утврдили смо да је новац пристизао из Турске. Онда смо ушли у траг групи која је била у приправности у Сибиру – закључио је заменик шефа руске дипломатије.

Извор: informer.rs