НАТО лобиста Јелена Милић добија стотине хиљада долара да прича како су Срби сами криви што су бомбардовани! Напустила сам емисију у којој сам гостовала с њом јер је свој став уместо аргументима бранила увредама, каже др Грујичић за Информер

Јелена Милић добија стотине хиљада евра од НАТО-а да прича како су Срби сами криви што су бомбардовани. Напустила сам емисију у којој сам гостовала с њом јер своје ставове није бранила аргументима, већ увредама, каже наш чувени неурохирург проф. др Даница Грујичић о сукобу са директорком Центра за евроатлантске студије у среду у емисији на ТВ Хепи.

Професорка Грујичић и Јелена Милић говориле су у емисији на тему последица НАТО агресије, све док Милићева увредама на лични рачун није покушала да оспори постојање утицаја бомбардовања на здравље људи у Србији (погледајте подтекст).


На платном списку убица

Тужно је дозволити себи да вас финансирају стотинама хиљада долара они који су пре 19 година покушали да вас убију агресорским бомбардовањем

Даница Грујичић


Тешко лицемерје

Професорка Грујичић каже за Информер да је морала да напусти емисију јер јој је било мучно да слуша неистине и неаргументоване тврдње Јелене Милић.

– Врхунац безобразлука је да особа која буквално живи од донација разних НАТО канцеларија, што и не крије, дозволи себи да релативизује злочиначко бомбардовање или да вређа припаднике 63. падобранске бригаде који су се жртвовали да би бранили грађане Србије. Такве ствари никада нећу дозволити да неко ради у мом присуству и зато сам била мало енергичнија у емисији. Тужно је дозволити себи да вас финансирају стотинама хиљада долара они који су пре 19 година покушали да вас убију агресорским бомбардовањем. И да ви узмете те паре да бисте тврдили како је управо ваш народ крив за бомбардовање – каже проф. др Даница Грујичић.

Према њеним речима, понашање Јелене Милић превршило је сваку меру када је почела увредама да брани свој став.

– У самој емисији сам се држала онога што је била договорена тема, а то су последице НАТО агресије. Међутим, госпођа Милић је себе довела до границе нервног растројства јер није имала ниједан аргумент везан за тему. Онда је показала елементарно неваспитање и почела да меша у цео разговор и своју породицу, мене лично је вређала да нисам стручњак, да злоупотребљавам пацијенте, да сам руски агент…

Када је цео ток разговора превршио сваку меру, јер госпођа Милић није могла ниједном реченицом да оспори ужасне последице НАТО агресије, кренула је да вређа људе који немају везе ни са темом, нити су били присутни у емисији. Тада сам напустила студио, јер заиста није било више сврхе водити илузоран разговор. Јавност је имала прилику да види како пролазе НАТО лобисти у својим покушајима да релативизују НАТО агресију и њене последице – оцењује др Грујичић.

Борба против лажи

Она каже да ће се увек супротстављати онима који износе неистине о њеном народу.

– Нисам особа која се повлачи, поготово не пред незнањем и неваспитањем. Ја сам професор и лекар и моја дужност је да се против таквих ствари борим у јавности. Жао ми је што је госпођа Милић то себи дозволила, желим јој добро здравље и све најбоље у животу. Али свако од тих НАТО лобиста који покушају да релативизују злочин 1999. проћи ће исто као и она у емисији. Вербално уништени пред чињеницама – каже на крају разговора Даница Грујичић и додаје да је после емисије добила велику подршку, нарочито међу студентима и колегама.

Милићева вређала: Даница је руски шпијун и срамота за струку

Директорка Центра за евроатлантске студије Јелена Милић у емисији на ТВ Хепи изнела је низ увреда на рачун Данице Грујичић, а између осталог оптужила ју је и да је руски шпијун!

– Даница Грујичић је школована у Русији и тамо је врбована! Она је срамота за струку јер због своје острашћености и непрофесионалности злоупотребљава чињенице. Узнемирава јавност ширећи теорије завере о три пута повећаној смртности од рака, за шта не постоје научни докази. То је њена лична политичка агенда да изазове страх, слуди јавност и стекне популарност на лажима и манипулацијама – викала је Милићева.

Др Грујичић покушала је да објасни да постоје подаци да су осиромашени уранијум и друга хемијска једињења којим су нас бомбардовали утицали на повећање броја новооболелих од канцера. Међутим, Милићева је окривила наш народ за бомбардовање.

– Циљ је огадити народу НАТО како би се сакрила одговорност претходних власти и појединаца из војске и полиције који су и довели до тога да нас НАТО бомбардује! Даница и њени пријатељи из 63. падобранске шире лажи и панику – рекла је Милићева и потом без имало срама оптужила др Грујичић да је убица.

– Зашто се не спомињу деца и жене који су умрли због сулуде идеологије Грујичићеве која је слуђивала тужне жене да не вакцинишу своју децу – без пардона је питала Милићева, а мало после тога др Грујичић напустила је емисију.