Када се слонови туку обично страда трава, а у случају потенцијалног сукоба САД и Руске Федерације сви ми мали ћемо имати могућност да осетимо шта значи бити трава током туче слонова. Додуше, без могућности да се касније обновимо, јер овакав сукоб пржи све под собом.

Пратећи вести које нам из часа у час пристижу не могу а да се не запитам због чега је човечанство, односно онај део човечанства који поседује снагу да управља земаљском куглом, толико скренуо у аут. Да ли је могуће да је комплетан људски прогрес, а посебно напредовање у науци, било заправо искључиво уперено ка томе да се највећи припреме за коначан сукоб, без имало самилости према малима? Да ли је уопште неко, развијајући технолошке иновације, имао жељу да помогне човечанству, или се искључиво спремао за овладавање светом?

Не бих да звучим као наивко или некакав филозоф, али ако погледамо шта нам се најављује, а готово је у рангу најгоре катастрофе, онда је сваки апел за мало разума увек добродошао. Еј, бре, због интереса великих, ја као припадник малих, нећу да страдам. Не занима ме да страдам за туђе интересе, посебно не ако су тако видљиво себични.

Хоћу да уживам у сваком новом дану, да се радујем својој породици, пословном успеху, успеху моје отаџбине на свим пољима, хоћу да упознајем културе, нове цивилизације, да се радујем успеху наших спортиста, научних радника, музичара, хоћу да ми долазе људи са свих меридијана у Србију и најмање што ме занима је ваш одвратни сукоб о коме ви тако олако говорите. Трећи светски рат – како то само коначно звучи. Господо велики, да ли сте ви нормални?

Недавно је Александар Дугин, руски геополитичар, изговорио једну сурову истину од које нас заиста све може да заболи глава: Црвену линију смо већ прешли. Пута назад нема. Ако рата не буде, то ће бити крај НАТО пакта и западњачке хегемоније. Тренутак је веома озбиљан. А ако рата буде, то би могао бити крај свих нас. Мало раније него што су планирали“.

Значи, зарад интереса НАТО, како би показали да су најбитнији фактор и тиме истакли њихове интересе као најбитније, спремни су да човечанство уведу у лудило. Без обзира на чињеницу што после таквог лудила можда ни њих неће бити, али себичност, тај одвратни грех, појео је мозак њихових планера. Та господа која у својим шакама држе судбине свих нас на планети одлучили су да сви нестанемо, да би они опстали као хегемони. Њихов интерес је њихово божанство. Интереси нас малих, а они се своде само на то да ваљда имамо право на нормалан живот, морају да буду уништени, јер ми смо маса за коју изгледа и није штета да нестане.

Отуда, с обзиром да сам се увек згражавао на размишљања попут оног „ко није са нама, тај је против нас“, као што сам се још више гадио размишљања о црно-белим поставкама политичких збивања, данас се на све то додатно грозим. Јер како другачије протумачити – осим да се ради о злочиначком уму који размишља баш на поменуте начине – спремност да се измисли тровање деце како би се то искористило за отпочињање суровог светског сукоба у коме би страдало човечанство?

Господе, помози им јер не знају шта раде!

Владимир Ђукановић

Извор: standard.rs