Након завршеног преса директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића у Косовској Митровици, на отвореном у Бошњачкој Махали, дошло је до инцидента када је група од три младића, од којих је један говорио албански, вербално протестовао и физички покушао да крене у сусрет колони возила, на шта су га косовски полицајци спречили и то у више наврата.

Показивао је више пута склопљене шаке као симбол орла, и вербално се агресивно понашао, такође говорећи новинарки КоССева која је снимала „Не снимај“, на шта је друга новинарка КоССева упозорила да се ради о медијској екипи.

Полицајци су успели да га изведу са пута, али је он на крају директно пришао новинаркама – са КоССева и Радио Београда, а новинарки КоССева која је снимала инцидент унео се директно у камеру, и покушао да прекине снимање, одгурнувши је руком. Говорио је на албанском, „не снимај“, „ја сам са Косова“, „Који сте медиј“.

Полицајци у овом делу инцидента директно према новинаркама нису реаговали.

Директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оштро је осудио напад на новинаре КоССева и Радио Београда.

Он је навео да је то показатељ да је политичка клима према Србима и слободном и објективном извештавању лоша, те да се неки људи осећају слободно да угрожавају и физички интегритет новинара.

„То шаље лошу поруку и представаља континуитет оне врсте понашања које смо могли да видимо 26. марта“, рекао је Ђурић.

Додао је да се „такви насилници и хулигани осећају ослобођено након што су видели да су и полицајци нападали новинаре“.

 

Извор: Srbija Danas / Novosti