Притисцима из западних центара моћи на Србију и председника Александра Вучића како би наша земља поклекла и формално или неформално признала Косово, сада се придружио и Саша Јанковић, лидер ПСГ-а!

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Он је, наиме, још једном потврдио да подржава независно Косово, наводећи да је „потпуно нереално да Косово сада приволимо или присилимо да стварно буде део Србије“.

Председник ПСГ-а Саша Јанковић поновио је у разговору за „Данас“ да Косово треба да добије столицу у УН, са свим правима која из чланства произлазе!

– Ако предложимо да се договоримо и о уласку у УН, слично моделу некадашњег Совјетског Савеза и Украјине или Белорусије, дакле без признања независности с наше стране, али са свим правима која из чланства произлазе и кажемо да о питању формалне независности с наше стране евентуално можемо да причамо за 30 година, а у међувремену да развијамо демократију, привреду и добар живот, не кочимо једни друге већ сарађујемо… Шта бисмо тиме изгубили што већ нисмо – казао је он и истакао да је потпуно нереално да Косово приволимо или присилимо да буде део Србије.

Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС-а, за „Ало!“ каже да није изненађен Јанковићевим изјавама.

– Не би он признао само Косово, већ би распарчавао Србију комад по комад, баш онако како од њега траже оне стране службе којима жели да се додвори не би ли га довеле на власт у Србији. Саша Јанковић је идеалан за манипулисање, терет смрти Предрага Гојковића јесте један од кључних разлога на који рачунају сви они који траже особу преко које би дестабилизовали Србију – каже Глишић.

Извор: alo.rs