У праву је уважена колегиница Љиљана Смајловић – нема у данашњем свету бољег и ефикаснијег начина да Запад лупи шамар Русији и Путину од тога да нокаутира или бар да добро изудара Србију.

Фото: Sputnik / Sergei Guneev
Фото: Sputnik / Sergei GuneevДОСТА ЗЛОЧИНА!

Стална, свакога дана све гласнија медијско-политичка припрема терена за обрачун са злим Србима, „последњим руским савезницима у срцу Европе“ (цитат: „Гардијан“), само даје за право свима онима који страхују да би отворени сукоб Русије и САД, односно НАТО пакта, могао ускоро почети, али не у Сирији, већ у Србији. Сасвим конкретно, на северу Косова.

Да ли се разумемо? Шта је проблем онима који су усред Енглеске исценирали тровање шпијуна Скрипала и његове ћерке бојним отровом, а одмах после тога режирали и лажни хемијски напад у Сирији, да изазову хаос у српској покрајини?! Западне обавештајне службе без по муке могу да већ данас у северној Косовској Митровици организују, на пример, линчовање двојице, тројице албанских тинејџера, што би онда било искоришћено као повод за напад на север и „заокруживање државности Косова“?! Па, молим вас, сетите се само како је почео страшни мартовски погром 2004. године. Ко се још уопште сећа да је етничко чишћење Срба и рушење српских кућа, цркава и манастира на централном Косову започело непосредно пошто је објављена лажна вест да су злочиначки, геноцидни Срби јурили двојицу албанских дечака који су се потом удавили у некој реци?!?

Нема, дакле, никакве сумње – Западу, читај: САД, НАТО пакту и моћницима у ЕУ – реално се више исплати да са Путином ратују преко Србије него преко Сирије. И зато, у наредним данима и недељама сви ми, ми као нација и држава, морамо да очекујемо неочекивано и да будемо спремни на све.

Морамо, пре свега, да разумемо да је главна полуга америчке спољне политике довођење непријатеља и противника пред „свршен чин“. Зато морамо под хитно да одлучимо шта нам је чинити. Хоћемо ли да се предамо или ћемо да се бијемо? Хоћемо ли да Србе на Косову бранимо само дипломатски и политички или ћемо у крајњој нужди послати доле и војску? Можемо ли, имамо ли уопште права ми из централне Србије да мирно гледамо још један погром, још једно етничко чишћење Срба на Косову? И колико ће све то да нас кошта, и нас и нашу децу?!

Само, бојим се да немамо превише времена за размишљање и одлучивање. Нешто слутим, а понешто и знам – Американци су Шиптарима дали зелено светло да силом освоје север Космета. Имају само два услова, да акција буде готова за 24 сата и да север буде освојен најкасније 25. априла! Још само десетак дана…

Драган Ј. Вучићевић

Извор: informer.rs