Избацивања, претње, саботаже, уочи избора 21. априла у Радуловићевом покрету. Сви који су дигли глас против, избачени су из ДјБ и сада чекају епилог страначких избора

Фото: ДЈБ
Фото: ДЈБ

Након дебакла на београдским изборима, а уочи унутарстраначких избора 21. априла, раскол потреса Покрет Доста је било. Део функционера и чланства побунио се против лидера у оставци Саше Радуловића, сматрајући да је доносио лоше одлуке и да води партију у пропаст.

Сви који су дигли глас против, избачени су из ДјБ и сада чекају епилог страначких избора.

Посланик Владимир Ђурић, који је прошле недеље уз функционере Александра Стевановића, Ненада Божића и Светлану Козић искључен из странке, каже за „Новости“ да је Татјана Мацура „помиритељски“ кандидат за председника ДјБ, али да јој Радуловић неће дозволити да победи:

– Мацуру већ саботирају, пошто Радуловић контролише све званичне налоге и чим се кандидовала, њене говоре из Скупштине више не објављују на сајту ДјБ. Он нас не жели назад и питање је само кога ће још избацити.

Председника ДјБ бира 200 делегата, а засад су се кандидовали Татјана Мацура и народни посланик из Бора Бранислав Михајловић. Мацура је, иначе, тражила да се повуче одлука о избацивању колега из Покрета као и све срамне одлуке донете после београдских избора.

Да „нико не може да их избаци из ДјБ“ мишљења је и посланица Светлана Козић која истиче да је „чланова разљућених понашањем Радуловића више него оних уз њега“.

Извор: novosti.rs