Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је да ће Народни музеј бити свечано отворен на Видовдан, 28. јуна, чиме ће „бити исправљена невероватна неправда која је нанета културном животу“.

Printscreen You Tube
Printscreen You Tube

У важној установи културе у Србији константно је на снази опасност од пожара!

– Ако не буде инвазије скакаваца, шалим се, или неке више силе коју закон не предвиђа, биће свечано отворен на велики српски празник Видовдан – рекао је Вукосављевић за Новости, у одговору на питање хоће ли Народни музеј бити отворен у предвиђеном року.

Вукосављевић је рекао и да држава мора да води рачуна о аутентичном изразу свог идентитета и културног језгра овог народа, „а то је ћирилица“.

– Прети нам да ће за деценију или две осванути неко јутро у коме ћемо схватити да ћирилицу сви знају, а да је нико не користи – упозорио је министар Вукосављевић, поручивши да су спремне мере за очување ћирилице.

Његово министарство, како је објаснио, планира да охрабри употребу писма кроз пореске олакшице за власнике фирми и медије.

Упитан да ли му је аура националисте заправо главна „препорука да буде смењен“, Вукосављевић одговара да не зна да ли је националиста и да не би могао себе да дефинише на тај начин.

– Али, сматрам да је бити националиста комплимент, ако се под тим подразумева особа која у области свог деловања ради у горњим границама сопственог капацитета у интересу своје државе и своје нације – закључио је министар културе и информисања.

Извор: informer.rs