Амфитеатар новосадског Спенса био је премали да прими све грађане који су дошли да чују како да се одбране од сепаратизма.

Преко 500 људи присуствовало је трибини „Како се одбранити од сепаратизма?“ у организацији Српске деснице, а главни говорник био је др Мирољуб Петровић.

Више од стотину оних који су дошли да слушају предавање др Петровића, је на велику жалост организатора, остало ван сале.

Присутне новосађане је поздравио председник Српске деснице Миша Вацић, истакавши да је ово прва трибина која се организује у Новом Саду, захваливши се присутнима на огромном интересовању.

„У име Српске деснице посебно се извињавам свима који нису у могућности да присуствују данашњој трибини. Масовна посвећеност нашим трибинама показује да је омладина национално свесна, да патриотизам у српском народу и даље живи. Српска десница ће се увек борити против свих облика сепаратизма и свих организација које призивају сепаратизам у било којем делу Србије“, рекао је Миша Вацић, додајући да је јако поносан што је велики број младих људи  у Србији инфициран национализмом, а не за сепаратизамом и антидржавним идејема.

„Патриотизам се мора промовисати на мудар начин. Српску десницу не чине салонски политичари, већ људи који раде и који имају иза себе резултате. Концепт стварања Српске деснице јесте концепт стварања добрих људи“, истакао је др Петровић.

„Србија је окружена сепаратистичким народима. Историја људске цивилизације је историја сепаратизма. И то смо учили на примеру Вавилона, на примеру Адама и Еве. Одвајање од Бога. Нама је потребан изворни национализам, који представља позитивну ствар. Ми се не можемо ослањати на државу јер је лимитирана. Морамо јој помоћи, требало би да сви заједно да радимо за државу. У одбрани од сепаратизма изузетно је важна  породица. Али прво морамо да почнемо од сепаратизма у породици. Наводно осамостаљивање чланова јесте удаљавање од породице, а за породицу је важно да буде на окупу. Мушкарци морају да преузму бригу о породици. Бригу о својим женама. Одвајање је проузроковано депресијом – када сврха нашег постојања остане неостварена. Тако вам је и са сепаратизмом у држави. Србија је изложена нападима непријатеља јер не пристаје на сепаратистички концепт. Парцијални, тематски сепаратизма који се јавља у Војводини јесте један античовечански феномен. Са којим се суочавамо. И са којим ћемо се изборити.“

Након предавања др Мирољуб Петровић је уз гусле извео песму о српској сили и руском оружју.

Портал Националист.рс је медијски покровитељ догађаја. Такође би напоменули да је господин Петровић најавио да ће сваки дан излазити његове видео колумне искључиво на порталу Националист.рс.

Извор: srpskadesnica.rs