Наводни хемијски напад у сиријском граду Думи, за који је Запад оптужио сиријску војску, и због којег је данас амерички председник Доналд Трамп претио нападом, исцениран је.

Ово није први пут да се подмећу лажни снимци хемијског напада. Исто је учињено пред ослобођење града Алепа, али и других сиријских регија. Деца су злоупотребљена и овог сада.

Руски војни званичници су напоменули да се ради о матрици која се примењује пред пораз терориста, како би коалиција коју предводи САД имала изговор да нападне сиријску војску.

Војни аналитичар Мирослав Лазански јуче је прокоментарисао телевизијске снимке, напоменувши да се вероватно ради о намештаљци.

„Човек који врши деконтаминацију има обичан повез преко уста, нема заштитну маску да заштити своје очи, нема ни заштитно одело, а врши деконтаминацију дечијих очију, која опет нису црвена. Нисам видео снимке да се врши деконтаминација одраслих људи, само деца, што јасно указује на психолошко-пропагандну позадину тих телевизијских снимака. Није ваљда да бојни отров бира и делује само на децу, а одрасле ‘избегава’“, истакао је Лазански.

Како се манипулише децом, само зато да би Америка добила још један изговор за нову војну интервенцију погледајте у следећем видео прилогу: