Атиф Дудаковић, бивши командант Петог корпуса Армије Босне и Херцеговине, лично је наређивао током рата да се Срби стрељају, кољу и муче. Његова незапамћена бруталност, којом је надмашио чак и осведочене крвнике попут Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија, богами можда и Насера Орића и Анту Готовину, забележени су и сачувани на видео снимцима који су објављени на телевизијама. На основу њих је Дудаковић ухапшен.

Нормално је, јелте, да овакав садиста, притиснут непобитним доказима, буде осуђен на максималну казну затвора. Али, судијама у Сарајеву некако није презентован кључни доказ – снимак који се може наћи на интернету (!) – па се монструм Дудаковић врло брзо нашао на привременој слободи. Док не почне суђење. Онда ће вероватно та слобода бити и трајна. Исти такав или сличан „правни принцип“ прошли су и Орић, Готовина, Харадинај…

Још већа брука и срамота од Сарајева, чија се политика своди на борбу династије Изетбеговић да остане на власти (сина Алију наследио је Бакир, а овај сад, ако нисте знали, за члана Председништва БиХ гура своју супругу Себију!?!), представља понашање Европске уније. Ниједан европски политичар није имао инспирацију да макар речју осуди одлуку Суда у Босни и Херцеговини. Као што су били неми и за Харадинаја, и за Готовину, и за Маркача, и за Орића… – можемо овако јако дуго – … ништа гласнији нису били ни сада. Нити ће бити! Тако су прећутно, али сасвим свесно, подржали геноцид над Србима у Хрватској, као и егзодус Срба у БиХ и на Косову.

Са друге стране, могли су сви ти Европљани да се буне против једне псовке Војислава Шешеља упућене хрватској делегацији ХДЗ, странке коју води Андреј Пленковић, осведочени србомрзац. Да се разумемо, не оправдавам шефа радикала, али како су кука и мотика могле да се дигну за једну безобразну реч, а остале су дубоко у земљи за стотине хиљада српских жртава?!? Како је могуће да је за Европску унију Шешељ оличење чистог зла, а Тачи, Харадинај, Орић или Готовина нису?

На крају, не могу да се не запитам шта тражимо у организацији која подржава истребљење Срба? Кажу, неће наша држава у Европску унију још најмање до 2028. године. У буџету нема ставке о проширењу. Ако ме питате, боље им је да тај новац уштеде. Нека га дају Жан-Клоду Јункеру за чашицу више. Србији не треба!

Изађите из магле. Не дајмо на себе.

Милан Добромировић

Извор: milandobromirovic.com