Александар Оџић, председник Војвођанске патрије и коалициони партнер Саше Јанковића, све жешће позива на комадање Србије и стварање републике Војводине! Он је и данас на Фејсбуку позвао своје присталице на „ослобађање“ Војводине…

facebook
facebook

– Војводина није настала на тлу Србије, нити је иста та Србија Војводини доделила аутономију да би данас полагала право на њено укидање. Војводина је одлуком својих грађана улазила у државне савезе са Србијом и једино су они власни да одлучују о будућности Војводине. Војводина и Србија имају сасвим другачије цивилизацијско наслеђе и та различитост се не може поништити – написао је Оџић.

Колико је ситуација озбиљна потврђују и болесни коментари Оџићевих следбеника у којима се позива на рат, употребу ножева, али и једногласно проглашење независности Војводине по угледу на шиптарске власти у Приштини…

printscreen facebook
printscreen facebook
printscreen facebook

Још опасније је то што је Оџић, човек који отворено позива на комадање Србије, коалициони партнер Саше Јанковића, а самим тим и Драгана Ђиласа и Вука Јеремића.

Намеће се логично питање, да ли и господа Јанковић, Ђилас и Јеремић желе Војводину републику, а ако не желе, зашто ћуте на овако отворене позиве на сепаратизам?

Извор: informer.rs