Москва — Нико 20 година није одговарао због варварског бомбардовања Југославије, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Осим тога, она је истакла и да нико тим поводом није затражио опроштај.

Захарова је, на конференцији за новинаре, истакла да је као повод за бомбардовање послужио случај у Рачку где су Срби наводно убили албанске цивиле, иако је после утврђено да је реч о албанским борцима и терористима који су потом преобучени у цивилну одећу, пренео је Спутњик.

„Нико због тога није одговарао и нико није затражио опроштај. Изгледа да тражење опроста није јача страна НАТО“, рекла је Захарова и додала да је прошло скоро 20 година, а да је методика западних колега и даље остала неизмењена.

„Зато постављам питање стручњацима центра „Карнеги“ – зар је могуће да сте толики идиоти?“, рекла је Захарова на редовном брифингу за новинаре.

Она је додала и да Запад све жртве бомбардовања 1999. године назива колатералном штетом и оценила да је тада цео свет одлучио да игра ту „крваву игру“.

“У питању је била пропагандна манипулација САД и њихових европских савезника, а такве приступе можемо видети и данас, поготово у светлу случаја са тровањем бившег руског обавештајца Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију”, закључила је Захарова.

 

Извор: Танјуг