Директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић потврдио је да је двојици чланова руске бајкерске групе „Ноћни вукови“ забрањен улазак у Босну и Херцеговину, пренео је „Радио Слободна Европа“.

AP PHOTO
AP PHOTO

Локални медији јавили су раније да је улаз у БиХ забрањен вођи „Ноћних вукова“ Александру Залдостанову и члану Саши Савићу, који је пореклом из Србије.

Чланови „Ноћних вукова“ најавили су да ће 19. марта почети турнеју „Руски Балкан“ у оквиру које су планирали посету Србији и Републици Српској.

Планирана турнеја би, према најави, требало да траје девет дана, а током ње су намеравали да посете Београд, Нови Сад, Ваљево, Крушевац, Ниш, Јагодину, Крагујевац и Белу Цркву у Србији, као и Бањалуку, Бијељину, Брчко и Добој у Босни и Херцеговини.

Залдостанова и Савића, како се наводи, институције БиХ су прогласиле опасним по националну безбедност, а одлука је достављена Граничној полицији БиХ на даље поступање.

Остали чланови „Ноћних вукова“, како је пренео сарајевски портал Журнал, у случају евентуалног уласка у БиХ биће посебно третирани.

Иначе, Александар Залдостанов познатији као Хирург, један је од најбољих пријатеља руског председника Владимира Путина.

Он је од 2014. године на црној листи САД-а због, како се наводи, својих веза и активности са сепаратистима у Украјини.

Извор: informer.rs