У просторијама руске школе „Валентина Терешкова“ у Београду одржан је турнир у стоном фудбалу „Играј за Космет“.

„ИГРАЈ ЗА КОСМЕТ“: Одржан хуманитарни турнир у стоном фудбалу 1
Турнир „Играј за Космет“, Фото: Приватна архива

У јакој конкуренцији такмичарских екипа, победила је хуманост. Турнир је организован како би се скупила средства за српске породице у косовским енклавама којима и симболична новчана помоћ значи превагу за опстанак у јужној српској покрајни.

„ИГРАЈ ЗА КОСМЕТ“: Одржан хуманитарни турнир у стоном фудбалу 2
Турнир „Играј за Космет“, Фото: Приватна архива

„Јако је важно да свест о Космету постоји у Београду! Срби који данас живе у у Призрену, Ораховцу, Гњилану и другим местима, једина су веза која нас још увек држи у достојанству и због тога је наша обавеза да им помажемо на сваки могући начин, па и на овакав“, изјавио је Бошко Козарски, генерални менаџер руске школе.

У веома јакој конкуренцији, победу су однели Грци!

Василиос Провелегиос, лидер грађанске странке Грка Србије, примио је пехар победника, док је екипа Ноћних вукова заузела друго место.

„ИГРАЈ ЗА КОСМЕТ“: Одржан хуманитарни турнир у стоном фудбалу 3
Турнир „Играј за Космет“, Фото: Приватна архива

„Велико хвала свима који су узели учешће у овом турниру. Србима са Космета много значи сазнање да постоји свет о њиховој борби и у Београду! Видимо се на наредним турнирима!“ – истакао је на крају Зоран Ћирић, представник организације „Сви за Космет“, суорганизатор турнира.

„ИГРАЈ ЗА КОСМЕТ“: Одржан хуманитарни турнир у стоном фудбалу 4
Турнир „Играј за Космет“, Фото: Приватна архива

У наредном периоду одржаће се још 15 турнира „Играјмо за Космет“ широм Србије, што је идеална прилика да се родољубо сусретну, друже и такмиче, а све у циљу очувања Косова и Метохије у саставу Србије. Играјмо за Космет!

„ИГРАЈ ЗА КОСМЕТ“: Одржан хуманитарни турнир у стоном фудбалу 5
Турнир „Играј за Космет“, Фото: Приватна архива

Извор: alo.rs

loading...