Ја видим победу Сирије и Русије.

Фото: REUTERS
Фото: REUTERS

Апсолутна доминација, источна смиреност наспрам помахиталости запада. Мада, ко губи има право да се љути и срља у још веће грешке. Треба гледати широм отворених очију. Од 103. ракете оборена је 71., што је најкатастрофалнији учинак у историји дејстава крстарећим ракетама са дистанце. Нема ни једна једина жртва да је страдала у ракетирању. Рекли смо да је провокациони удар могућ да би Трамп сачувао образ. Гађали су празне зграде, нису се усудили на напад по виталним циљевима. Ово је било медијско-маркетиншки да се оправдају у својој јавности, а и ту им је пукла брука неефикашношћу удара.

С обзиром да је Америка претрпела фијаско још и већи него приликом напада на Саркат базу, порука је јасна. Ни Руси, Сиријци или Иран не морају да започну било какав рат после овога осим ако се не би ескалирао директним угрожавањем стања на терену и променом реалности, јер су Асад и Путин добили рат у Сирији, пробили комуникацију повезивања држава, спречили градњу гасовода и нафтовода преко Сирије и сада крећу у уништење америчке зоне преко Еуфрата. Напад Америке на Саркат 60%+ ракета оборено, овај сада напад 70%+ ракета оборено, последњи напад Израела  60%+ ракета оборено, напад Израела прошли пут 75%+ ракета оборено + 2 авиона, од тога један потврђен. Такође, у овом нападу оборене су и две америчке беспилотне летелице. Да, видели смо могућности Америке у току читавог напада на Југославију 1999. НАТО је лансирао око 1000 крстарећих ракета од чега је од нас око 45 оборено, што је 5%, док је сад у овом нападу лансирано одједном 103. ракете од чега је 70% оборено.

Шта мислите, зашто Америка не креће у напад даље ? Укључите мозак за анализу. Америка ништа овим нападом није добила и прописно се осрамотила, јер сви виде да су изгубили лидерство, напад је био крик очајника без икаквог учинка. Сиријска ПВО их је прописно понизила. Наравно, када би кренули и у ваздушне ударе авионима као код нас, па тек би се тада видео онда фијаско америчке, изралске и ЕУ авијације када би ушли у ваздушни простор Сирије, а не да гађају из сигурне даљине крстарећим ракетама.

Уосталом, ево пописа свих испаљених крстарећих ракета у нападу.

У нападу на сиријске авио-базе сиријска војска бранила се совјетском опремом, али без учешћа руске војске и без С- 300.

И ево какви су били конкретни резултати, по местима која су ракетирана, редом:

На аеродром Јували лансиране су 4 ракете – СВЕ УНИШТЕНЕ !,
На аеродром Думир лансирано је 12 ракета – СВЕ УНИШТЕНЕ!,
Нн аеродром Блеј лансирано је 18 ракета – СВЕ УНИШТЕНЕ!,
На аеродром Шејрат лансирано је 12 ракета – СВЕ УНИШТЕНЕ!,
На напуштени аеродром Меззе лансирано је 9 ракета – УНИШТЕНО ЊИХ ПЕТ,
На аеродром Хомс лансирано је 16 ракета – УНИШТЕНО ЈЕ ЊИХ ТРИНАЕСТ!

Са 30 ракета (од којих је њих седам уништено) гађан је и само делимично разрушен одавно напуштени војно-хемијски комплекс, који се одавно не користи…

И то без иједног од модерних руских система против-ваздушне одбране!

Отуд сва она радост сиријских војника и њихов искрени осећај захвалности Русији (са све махањем њеном тробојком на улицама Дамаска и свуда по Сирији).

Све у свему, велика победа храброг Асада, и мудрог Путина.

Фото: Небојша Мандић
Фото: Небојша Мандић

Миша Вацић – председник Српске деснице, стручњак за безбедност и геополитику

НАЦИОНАЛИСТ.РС