Цензус коалиција ДЈБ-Двери на београдским изборима не само на није успела да пређе цензус већ су резултатом који су остварили сами себи ударили последњи ексер у политички ковчег.

Разлози који су утицали да дође до тога су:

  1. Однос Бошка Обрадовића и Саше Радуловића према медијима
  2. Различите идеологије Двери и ДЈБ
  3. То што су направили коалицију само како би прешли цензус
  4. Измишљање тв дуела
  5. Насилничко понашање према женама

Дакле, да ништа није усело да их спасе од политичке пропасти, па чак ни предизборна коалиција, после неуспеха на београдским изборима лидер ДЈБ Саша Радуловић и лидер Двери Бошко Обрадовић и њихови покрети одлазе у политичку историју, а коалицијом коју су направили како би прешли цензус само су сами себи ударили послењи ексер у политички ковчег.

Лидер Двери Бошко Обрадовић и лидер ДЈБ Саша Радуловић направили су предизборну коалицију у нади да ће на београдским изборима успети да пређу цензус. Међутим, грађани су прозрели намеру њих двојице, да упркос различитим идеологијама направе савез а само како би успели да добију неку фотељу у београдском парламенту.

Такође, однос према новинарима који су Обрадовић и Радуловић показали последњих недеља свакако је допринео томе да они остваре више него негативан резултат. Лидери ДЈБ-Двери заборавили су док су водили предизборну кампању заборавили су да су новинари у служби грађана и да када избегавају питања новинара заправо не одговарају на питања грађана. Подсећања ради, лидер ДЈБ-Двери избегавали су да одговарају на питања новинара наше редакције, а не само да су избегавали да дају одговоре већу су нас и нападали и вређали иако смо ми само покушавали да радимо свој посао.

Како Обрадовић и Радуловић вређају наше новинаре и наш портал погледајте на снимку испод:

Saša Radulović na dan izbora objavio je i na društvenoj mreži tviter da novinari naše redakcije nisu poželjni u njihovom štabu, i opet nas uvredio rečima da mi nismo medij.

Лидер Двери Бошко Обрадовић дан пре изборне тишине покушао је да изигра грађане Београда тврдећи да је позван да гостује на телевизији Хепи и то да учествује у дуелу са председником Србије. Иако је главни уредник Хепи телевизије Миломир Марић демантовао те наводе, Обрадовић никако није одустајао, али грађани су ипак схватили шта се крије иза намере лидера Двери.

Такође, лидер СРС Војислав Шешељ у тв дуелу потпуно је раскринкао лидера Двери откривши како је Бошко Обрадовић пљачкао Хиландар, али и сопствени покрет. Откривено је и тајно „шуровање“ Бошка Обрадовића и Саше Радуловића са америчким амбасадором Кајлом Скотом које су они покушавали да сакрију.

Грађани свакако нису могли на да забораве насилничко понашање лидера Двери као ни њихових присталица. Међу тим нападима посебно се истичу они када су ударали физички на жене, а само неколико дана пре избора активисти Двери су брутално напали жене које су пролазиле поред штандова Двери, незадовољни зато што су чули критике од стране грађанки овог насеља.

Међутим, нису само непримерени гестови Радуловића и Обрадовића допринели њиховом неуспеху на изборима. Томе је допринела и збуњеност њихових присталица како уопште да гласају за ту коалицију ако се она потпуно идеолошки разликује. Грађани нису знали да ли гласањем за ДЈБ-Двери подржавају геј бракове или не, да ли треба да мисле да је Ратко Младић злочинац или не.

Све ове чињенице довеле су до тога да на београдским изборима коалиција ДЈБ-Двери освоји само 3,9 одсто гласова грађана Београда.

Важно је напоменути и то да, све што се десило даље говори да ДЈБ-Двери никада нису успели да из покрета прерасту у праву парламентарну странку која моће да учествује на свим локалним изборима у целој Србији.

Како је опала подршка Радуловићу и Обрадовићу / Фото: СД/илустрација
Како је опала подршка Радуловићу и Обрадовићу / Фото: СД/илустрација

Извор: srbijadanas.com