Руске телевизијске станице данима су практично ћутале о нападу на бившег руског шпијуна Сергеја Скрипала у Великој Британији, пише ББЦ.

Место напада на Сергеја Скрипала - Танјуг/AP
Место напада на Сергеја Скрипала – Танјуг/AP

Све се променило, како се наводи, у среду када је један презентер проговорио о тровању. Сергеј Скрипал (66) и његова ћерка Јулија (33) нађени су у недељу у Солсберију у бесвесном стању, а и даље су критично.

Кирил Клеменов, презентер на “Каналу 1“, који је прорежимски, говорио је о томе, а ББЦ наводи да је оно што је изрекао личило на претњу свима онима који размишљају да постану двоструки агенти за Британију.

– Не желим никоме смрт, али чисто у образовне сврхе, имам упозорење за све који сањају о таквој каријери. Професија издајника је једна од најопаснијих на свету – рекао је он.

Како је додао, само неколико њих је доживело старост, а “алкохолизам, дрога, стрес и депресија, резултирали су срчаним ударима или чак самоубиствима – професионалним болестима издајника“.

Такође, имао је и савет за “издајнике који у слободно време мрзе своју земљу“: “Немојте да одаберете Британију као место за живот“.

“Нешто тамо није у реду. Можда је клима у питању, али у претходних неколико година било је превише чудних инцидената“, рекао је он.

Извор: vesti-online.com