Комунизам – време у ком су Бога покушали да замене платом? Како је СПЦ дошла до те славе да буде прозивана као нешто зло?

Идеологијом. Идеологије су однеле највише српских жртава! Суштина сваке идеологије је иста. Нема бољих, лошијих, све су једнако зле. Како су усташе и комунисти нашли заједнички језик? Па, имали су заједничког непријатеља. Србе. Не можете стварати култ личности некаквом Титу, рецимо, ако је изнад њега Бог. Мора да буде само он! Тито!

Срби су огромна сметња таквим идеологијама. Те идеологије су пролазиле у Русији која је практично живела у феудализму немачког типа. Лако је било Французима, када им је католичка црква огадила Бога, а властела монархију. Комунизам као религија, јер он не може да се реализује без вере у светлу будућност, има проблем не са католичком црквом која је заправо држава а вера јој је споредна ствар, већ са Србима, који су заветни народ.

Како онда заветном народу наметнути нову веру? Како великаше прогласити за злотворе, када их Срби памте као светитеље? Србија је огроман проблем! Јер, Србија има Светосавље, културу, историју, јак идентитет и државност. Срби су самоодрживи и могу формирати државу где било! Јер, Срби имају све!

Дакле, да би се Србима наметнула нова вера, мора им се одузети претходна. Мора се избрисати историја, стварати нека нова. Мора Србин постати Југословен, мора бити атеиста, а не православац. Мора писати латиницом, а не ћирилицом. Србин сам мора марљиво радити на сопственом уништењу, кујући идеологију у звезде! Дивећи се сопственој пропасти! Не… Не сметају њима дебели попови. Њима сметају Срби! А шта је, рецимо код нас, осим наведеног, урадила комунистичка идеологија? Урадила је оно што није усташка. Трећина Срба расељена да гради нове Вавилоне, док се њихова земља руши. Трећина можда није покатоличена, али је зато атеистичка. А што се тиче убијаних, гробнице су непрегледне!

Еее, кад је биЈо Тита, знао се ред! Мог’о си да спаваш у парку!

Никола Петровић

Извор: patriot.rs