После катастрофалног резултата на београдским изборима у Демократској странци се спрема велика чистка. Драган Шутановац и Балша Божовић су најавили оставке, а чланови странке траже изборе, пререгистрацију, промену лога странке и ослобађање од милионских дугова у које их је увалио Драган Ђилас!

Бета/Твитер
Бета/Твитер

Потпредседник ДС Игор Салак огласио се овим поводом на Твитеру и упутио јасну поруку чланству:

– Три почетне тачке: Избори на свим нивоима (осим локалним) – ДС, ГрО ДС Бг и ПОДС; Пререгистрација – ослободити се дугова који су нам претходни председници оставили у аманет; Ребрендирање – почевши од јасних решења проблема обичног човека до промене лога. Предлог.

С његовим предлогом сагласио се и члан Извршног одбора ДС Срђан Егић:

– Тумор од милиона евра дуга који су оставили треба одстранити одмах, не с њим преговарати. Сви пређемо у нову организацију, и то смо опет ми. А одговорнима – кривичне пријаве и пут у заборав – поручио је Егић.

Подсетимо, лидер ДС Драган Шутановац данас ће на седници Председништва странке поднети извештај о изборном дебаклу и највероватније ће поднети оставку.

Пре Шутановца, оставку је јуче поднео и први човек београдских демократа Балша Божовић, уз писмо упућено члановима странке у ком је дословце написао:

„Пораз ДС на изборима за Скупштину града Београда обавезује нас у име будућности ДС да свако понесе део сопствене одговорности. Како је ДС важнији од сваког појединца, а њена будућност важна за политички живот и демократску будућност Србије, сматрам да је овај резултат, пред све нас, ставио обавезу да учинимо све како би се ДС поново уздигла и остварила своју политичку улогу.“

Извор: informer.rs