У недељу 01. априла у амфитеатру новосадског СПЕНСа одржана је трибина Српске деснице на којој су говорили председник СД Миша Вацић и др Мирољуб Петровић, пред преко 500 Новосађана.

Фото: Tron studio
Фото: Tron studio

Поред тога што је интересовање за ову трибину било велико па је тако сала од 300 места била суочена да прими преко 400 људи док је још више од 100 људи предавање слушало из ходника, на самој трибини десио се још један врло леп моменат.

Наиме, први ред био је резервисан за чланове руководства Српске деснице, али се ипак ту нашао врло занимљив гост.

Фото: Tron studio
Фото: Tron studio

Члан Председништва Михаило Јањић у једном тренутку је устао и уступио је своје место најмлађем присутном слушаоцу. Била је то девојчица од свега 7-8 година која је остатак трибине слушала из првог реда тик уз председника Вацића и остале функционере. И ако је дошла у пратњи родитеља који су успели да уђу у салу али остану далеко од говорнице, због немогућности да се прогурају, она се сама изборила да стигне до првог реда.

Фото: Tron studio
Фото: Tron studio

„Приметио сам да неко пролази између ногу кроз огромну гужву која се створила на улазу у салу. У једном тренутку појавила се девојчица од својих 7-8 година која је села на под и пажљиво слушала излагање предавача. Пришао сам и позвао је да седне на моје место, постидела се у првом моменту али је на позив нашег председника Вацића остатак трибине пратила из првог реда. Мени је фасцинантно да неко ко има 7-8 година са толико пажње прати предавање и излагање на једну врло озбиљну и тешку тему, коју ни много зрелији људи не разумеју. Што се тиче мог геста он је потпуно природан, не видим у њему ништа чудно или вредно посебне пажње. На крају крајева и кућно васпитање је патриотизам“ рекао је Јањић за Националист.рс

НАЦИОНАЛИСТ.РС