Дмитриј Медведев, чију је кандидатуру за председника Владе на усвајање Државној думи поднео председник Русије Владимир Путин, сматра да ће будући кабинет министара успети да спроведе задатке постављене у поруци шефа државе и да ће се новац за то наћи.

„Задаци са којима се суочава влада су очигледни. Они су велики и веома сложени… Влада треба да реализује програм председника који је изложен у обраћању председника. Обраћање председника било је програм кандидата за председника Владимира Путина… Овај задатак је огроман по величини, сложен, али истовремено сам уверен да је остварив“, рекао је Медведев након доласка на консултације са парламентарним странкама у Државној думи где је први састанак одржао са Јединственом Русијом.

Он је објаснио да мисли на „консолидацију рада између Владе Русије, Државне думе, Савезне скупштине, наравно Савета Федерације, свих регионалних и општинских власти које спроводе политику председника“.

„Рачунам на ваше разумевање овога и заједнички рад“, рекао је Медведев.

Он је додао да је једнако важно да се ангажују квалификовани припремљени људи који, са једне стране, имају искуства, а са друге, који имају неопходну енергију да наставе да раде у одређеним областима.

Медведев је изразио „захвалност председнику који је сматрао могућим“ да га кандидује за место председника Владе.

После тога је Медведев изнео своје предлоге за будуће чланове Владе који би могли да преузму своје дужности уколико добију одговарајућу подршку Државне думе и шефа државе.

 

Извор: rs.sputniknews.com