Гост данашњег јутарњег програма „Добро јутро Србијо“ био је српско-француски агент и контраобавештајац Југослав Петрушић.

Тема која је била у фокусу разговора је питање Косова и нестабилности Србије. Затим, питања као што су, да ли и како Харадинај утиче на Ердоганово рушење.

Највећи проблем је, кад је год Милошевић преговарао о Косову, имао је унутрашње проблеме. Техника ткања тепиха лажи увек је таква била. Већи део догађаја који се код нас дешавају морају да се десе у моменту кад су код нас потребни највећи политички прелази – рекао је Петрушић.

Притисак према Србији је на врхунцу, од екстремисте који је убијао по џамијама до пресуда Радовану Караџићу, то је порука Србима и једно и друго.

Већи део догађаја који се код нас дешавају морају да се десе у моменту када су код нас потребни највећи политички прелази и шта год ви кажете ви ћете бити осуђени и доведени уз зид, да наводно је крив неко у Србији за догађаје који треба да уследе. Питање Косова не може да се реши без тоталне унутрашње нестабилности Србије – истакао је Петрушић.

На питање какве то везе има рушење Ердогана са Рамушем Харадинајем, Петрушић одговара.

Док је год Ердоган на власти, Албанци неће добити своју независност. Католичка структура, односно структура која се налази у Америци, жели да исламизује Турску. Турска је данас једна национална структура, они су националисти и не желе да буду исламисти. Ердоган смета свима јер је он и даље брана исламу. Каква год да је Турска, шта год да представља. Турци су увек били националисти, никада нису били исламисти. Данас желе исламизацијом Турске, управо да се шире даље ка Балкану – изјавио је Петрушић.

Двадесет година ме суде и даље моје суђење траје. И даље се спрдају с тим случајем, јер мора да се заврши форма Сребренице, па мора да почну да се суде српски официри. Муслимани никада неће добијати више од 6 година, али ће рећи са киме су ратовали са наше стране. Наша документа су деградирана, она једино може да послуже да нас суде. На наших милион документа они имају десет дневника-рукописа. Ми наша документа дајемо да поткрепе њихове дневнике-рукописа – закључио је Петрушић.


Оставите Коментар