Улога слушкиње Оље била је поверена глумици Мелити Бихали, а она је годинама касније открила и једну тајну са снимања

Култни филм српске кинематографије, ФОТО: PRINTSCREEN
Култни филм српске кинематографије, ФОТО: PRINTSCREEN

Осим плејаде невероватних глумаца који су носили насловне улоге у филму „Маратонци трче почасни круг“, ништа мање значајне нису ни споредне роле. Једна од најупечатљивијих таквих улога – ону слушкиње Оље, била је поверена глумици Мелити Бихали, а она је годинама касније открила и једну тајну са снимања.

Постоји сцена из овог филма која је снимљена, али никада није емитована!

У њој се више објашњава сам лик слушкиње Оље и њене улоге у дому Топаловића као „особе за све“ – чак и за секс!

Сцена је ишла овако – Аксентије Топаловић (Мија Алексић) и служавка Оља (Мелита Бихали) у кревету су и на вратима се појављује Лаки (Бата Стојковић) и викне: „Тата, шта то радиш, вечерас је мој ред!“.

– Сниматељ Божа Николић инсистирао је да Мија повуче са нас чаршаф и да ја останем гола. Нисам пристала на то, јер се нисмо тако договорили пре снимања. Побегла сам огрнута чаршафом у ћошак. Сцена је била веома симпатична уз Батино питање које је уследило: „Тата, могу ли бар да гледам?“ – испричала је Мелита годинама касније.

– Онда је Мија Алексић стао у моју заштиту рекавши да ме остави на миру, јер није био такав договор – додала је Мелита, објашњавајући да је цела сцена до краја снимања испала из филма вероватно зато што је била „приземнија“ од осталих.

Извор: espreso.rs