Патриотски део опозиције је потпуно разбијен на изборима у Београду. Грађанска опозиција је ишла у две колоне, те је једна опција успела да освоји довољан број гласова за улазак у градску скупштину. Сем Двери које су направиле коалицију са ДЈБ, патриотске странке, иако су претходних година имале лоше искуство на изборима, одлучиле су да свако иде за себе. Тако ни једна од патриотских странака опозиције није прешла цензус.

За овакав фијаско, који је био очекиван и неизбежан, без шире патриотске коалиције, лидери ових странака би требали да поднесу рачун својим гласачима и да дају оставке.

Иако би заједно СРС, Двери-ДЈБ, Заветници и ДСС освојили тачно 8%, што је више него довољно за прелазак цензуса, шире коалиције на десници није било. Београдска скупштина на овај начин остаје без опозиционих одборника десница.

С друге стране додатно незадовољство на десници је изазвала коалиција Двери-ДЈБ  коју су чланови Политичког савета Двери окарактерисали као „противприродни блуд“. Коста Чавошки, Мило Ломпар, Зоран Чворовић, Александар Липковски и Срђа Трифковић, су од почетка били против ове коалиције, сматрајући да она не може да донесе боље резултате.

Срђа Трифковић сматра да би исход на београдским изборима за Двери био несумњиво бољи да су Двери ишле самостално. Овај марифетлук са ДЈБ, по мишљењу Срђе Трифковића је гори од злочина, он је огромна политичка ГРЕШКА, са трајном хипотеком противприродног блуда!

Извор: vidovdan.org