Екипа емисије „Контравизија“ аутора и водитеља Лава Григорија Пајкића ове недеље анкетирала је грађане који су симпатизери опозиције питајући их шта мисле о томе што председник Александар Вучић планира да поклони аеродорм у Нишу свом пријатељу Херману Герингу

ТВ Пинк printscreen

Тако је, добро сте прочитали, Вучић поклања аеродром Герингу (1893-1946), министру из Трећег рајха!

Ово су само неки од урнебесних реакција на ову вест:

– Не би ме чудило да то уради!

– Не чуди ме, чуо сам ово већ на вестима! Ми смо одговорни за унапређење аеродрома, а не тамо неки Немци!

– Нисам упознат, али изузимање аеродрома када лепо приходује, изазива сумњу!

– Поражавајуће вести! Грађани Ниша се не питају ништа! У ери децентрализације широм Европе, ми идемо под још већу централизацију. Можда ће немачки радници неће бити отупуштани, али за домаће раднике нема такве потврде.

– Они дефинитивно не знају ни зашто протестују!

Дарко Глишић, председник извршног одбора СНС-а истиче да анкете Контравизије најбоље осликавају све што раде они који протестима покушавају да поврате пољуљани политички углед.

– Протест у Нишу је невероватно бесмислен, јер протестују због тога што ће им неко однети аеродром. Он ће тамо остати, биће уређен, биће уложено више новца, а држава има уставну обавезу да се о њему стара. Нишлије треба да се радују јер ће имати веће плате и боље услове за рад – каже Глишић за „Контравизију“.

Демонстранти, како истиче, очигледно нису добро обавештени о томе због чега протестују, јер би у супротном одговори у анкети били другачији.

– Први су у мржњи, примитивизму и лупетању глупости. Што се тиче знања, образовања или резултата неког рада, ту немају шта да покажу – истиче председник извршног одбора СНС.

Извор: informer.rs