Чланови навијачке групе која је у жижу јавности доспјела због прославе прекида утакмице Србија – Албанија, развили су албанску заставу на брду Дечић, крај Подгорице.

Фото: Malesia.org

Како се наводи на сајту Malesia.org, застава је развијена у поводом 107. годишњице Малесијског устанка против Турака, што је, како наводе био почетак стварања Албаније.

Подсјетимо, 14. октобра 2014. године прекинута је фудбалска утакмица између Србије и Албаније у Београду, након што је на стадион улетио мали дрон на коме је била застава Велике Албаније. Овај догађај, а у знак подршке репрезентацији Албаније, прославили су становници Улциња, Плава и Тузи, тј. и чланови навијачке групе која је данас развила албанску заставу на Дечићу.

„Одали смо почаст нашим прецима који су ратовали и историју писали крвљу, постављајући 1911. године темеље Албаније која је крунисана годину касније у Валони”, наводи се на сајту Malesia.org.

Ово није први пут да се истиче албанска застава. Чланови Планинарског друштва „Румија“ из Улциња оскрнавили су 2014. године цркву Свете Тројице на планини Румији изнад Бара. Они су поставили заставу Албаније, а исти барјаци у рукама чланова и активиста албанских политичких партија из Црне Горе вијорили су се у читавом окружењу светиње. Црква је још једном оскрнављена 2017. године, само пар дана након што се већа група Албанаца, међу којима је било и оних у маскирним униформама и са наоружањем, окупила у својеврсни војни камп на врху планине Румије 21. маја када је званична Црна Гора обиљежавала Дан независности.

Фото: Malesia.org

Албанску заставу је пронио и учесник маратона у Улцињу, у новембру прошле године, пролазећи кроз циљ.

Данашњи догађај још један је доказ да је у Црној Гори на снази селективна правда и даље на снази у Црној Гори. Све дозвољено владајућој црногорско-бошњачко-албанској коалицији, а „снага државе“ демонстрира се селективно, односно искључиво над припадницима српског народа у Црној Гори, којима се ускраћују основна људска права, и који немају право да своју заставу истакну чак ни на свадбама.

Извор: in4s.net