Чланица Савета РЕМ Оливера Зекић упутила је отворено писмо генералном директору РТС Драгану Бујошевићу, поводом саопштења Јавног сервиса „Да РТС није смањивао тон Весићу“. Писмо Оливере Зекић преносимо у целини:

Поштовани господине Бујошевићу,

Поводом саопштења ЈМУ РТС „РТС није смањивао тон Весићу“, имам потребу да Вам се поново обратим са закључком да је доста времена, и доста стручњака било потребно да РТС установи апсолутно исто што и стручна служба РЕМ и ја, пре неколико недеља – Горан Весић је био гласнији у студију, а тиши на тв екранима.

Могли бисмо сада надугачко и нашироко да расправљамо о детаљима: ко је у емисији одређивао колико ко треба да говори и када треба да буде прекидан, и зашто је појачани Ђилас имао 756 секунди да говори, а Весић 375; да ли се тон спушта свима, када сви у исто време говоре (што се најчешће дешавало); по ком распореду, у ком сценарију емисије је одређено ко се убацује, а ко говори, у тренуцима када водитељка не води емисији, него и сама учествује у расправи… али, пошто нам је закључак исти – да Горан Весић јесте био утишаван – мислим да све то можемо да оставимо за неку другу прилику, у којој ће РТС свима, унапред, представити правила својих дебатних емисија и начин на који ће учесници бити третирани, то јест, колико ће времена свако од њих имати да се чује.

До тада, молим само да престане параноја – никада нисам поменула да је „стишавање“ Весића био „налог руководства РТС“, него сам то руководство само питала зашто се то десило. И одговорили су ми да јесте био стишаван. Мислим да је овакав, заједнички закључак, одличан повод да РТС крене у посао успостављања јаснијих правила, после којих неће бити потребни ни време, ни стручњаци, да се одговори на проста питања.

Хвала,

Члан Савета РЕМ

Оливера Зекић

Извор: informer.rs