Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић резерве према предлогу Драгана Ђиласа за удруживање објаснио је данас реченицом да су једно београдски избори, а државна политика нешто сасвим друго

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

– Ми и даље мислимо да би Ђилас био најбољи градоначелник Београда, али то је једно, а сада се разговара о државној политици – рекао је Јанковић.

Он каже да се тај покрет залаже за удруживање опозиције, додуше без Двери и ДСС, и поручује да је удруживање на београдским изборима било једно, али да у случају државне политике ПСГ неће одступати од својих принципа.

Како је навео, политика Двери, за које је Ратко Младић херој, а жене немају право на абортус је неприхватљива, док је ДСС непогодан за савез, јер не жели Србију као чланицу ЕУ.

Упитан да прокоментарише став других представника опозиције по питању савеза са Дверима, он је рекао да не жели да говори ни у чије име, али да други чланови опозиције јесу били за удруживање са Дверима, док ПСГ није.

О удруживању са ДСС се, каже, није говорило, али уколико до тог предлога дође ПСГ за њега неће гласати.

Упитан да ли тим ставом ризикује да ПСГ остане сам, рекао је да је удруживање на београдским изборима било једно, али да се сада ради о државној политици у којој ПСГ неће одступати од својих принципа.

Извор: informer.rs