БЕОГРАД – Милорад Улемек Легија, некадашњи припадник „земунског клана“ и командант Јединице за специјалне операције (ЈСО), осуђен за убиство премијера Зорана Ђинђића, из затвора је запретио лидеру ЛДП Чедомиру Јовановићу да ће имати тужан крај.

Легија, који у пожаревачком „Алкатразу“ издржава казну од 40 година, у интервјуу за недељник Експрес, рекао је да је Јовановић тужна фигура која ће још тужније да заврши.

Улемек је тврдио да је шеф ЛДП од 2000. био умешан у све – како у политичке преваре тако и у све криминалне радње.

Пребацивао и дрогу

– Чеда је био главни организатор пребацивања 600 килограма хероина из трезора Комерцијалне банке. После су рекли да то није тачно, али тачно је. Онда у оном лудилу није много њих смело о томе да прича, али данас је прича много другачија. Један од учесника у отмици Мишковића је, погађате – Чеда. Ко је извадио Спасојевића из затвора? Па опет Чеда. Ко је сместио Макиној групи за убиство Бухе? Чеда. Ко је наручио Шљукино убиство? Чеда. То је једна тужна фигура, али у држави Србији такви изгледа опстају. Он је нанео више штете покојном премијеру него сви други заједно. На крају га је и продао – навео је Легија.

Јовановић јуче није желео да коментарише оптужбе које је Легија изнео на његов рачун.

Криминолог Божа Спасић сматра да би Легију сада требало додатно испитати поводом изјаве да ће Јовановић да заврши тужно.

Били су другови

– Ово јесте претња, и то из затвора, па би тужилац сада могао да испита Легију на бази ове изјаве, како би он прецизирао шта је мислио када је рекао све ово. Иначе, добро је познато да је Легија својевремено имао контакте с Јовановићем и вероватно је од њега добио нека обећања која нису испуњена, па сада показује колико је разочаран, револтиран и бесан. Имали су другарски однос, а онда се Улемек одједном нашао на робији од 40 година, те сада на било који начин жели да се освети Јовановићу, али и још неким лицима – наводи Спасић.

Чињенице

Припадник ЈСО тврдио да је Јовановић више пута ишао у Шилерову улицу, где је живео Душан Спасојевић;

Тврдило се и да је Јовановић посећивао Спасојевића у притвору;

Чеда се, како се могло чути на суду, купао у базену у Шилеровој и присуствовао журкама;

Александар Симовић је на суду тврдио и да је Чеда од Спасојевића узимао милионе евра;

Јовановић се наводно више пута од 2000. сусретао с Легијом;

Легија је на суду рекао да Јовановића зна од 2000. и да су се јављали један другом када се виде;

Јовановић је ових дана рекао: „Ако Легија може из затвора да држи конференције или да даје интервјуе, зашто не може да наручује убиства“;

Лидер ЛДП више година има државно обезбеђење…

https://www.youtube.com/watch?v=PksfpOI6gxs

Прочитајте још:  ТАЈНО ОРУЖЈЕ КОБРИ – Неустрашивих ратника који су се борили са британским САС-ом и Легијом странаца! (ВИДЕО)

ЛЕГЕНДА О ПОСЛЕДЊЕМ СРПСКУМ ВОЈНИКУ НА КОСМЕТУ: „Срам вас било, сви сте ви издали! Идите, ја остајем!“

Извор: Експрес/Курир

Оставите Коментар