Градски менаџер Горан Весић објавио је на свом Facebook  профилу фотографије и статус којим потврђује да се приводе крају радови у будућем Булевару Вудроа Вилсона

facebook

– Завршава се нови булевар у оквиру Београда на води који ће да споји Карађорђеву улицу и Булевар војводе Мишића!

Овај булевар ће на иницијативу председника Вучића носити име бившег америчког председника Вудроа Вулсона, који је у време Првог светског рата учинио много за Србију. Ове године, 28. јуна, биће 100 година од како је Вилсон прогласио Видовдан 1914. године Српским даном у Америци. Тог дана се српска застава вијорила над Белом кућом и ово је прави начин да му се захвалимо за све што је урадио за српски народ.

Булевар се протеже од трамвајског моста до Београдског сајма, ширине је 40м и дужине преко 2км. У булевару се налазе по 3 саобраћајне траке у сваком смеру и разделно острво са дрворедом ширине 5м. На једној страни булевара налази се бициклистичка стаза ширине 3м постављена између два дрвореда. Тротоари су поплочани гранитним плочама са зеленим површинама и клупама за одмор. Уградјена је модерна ЛЕД расвета, изведене су све неопходне инсталације, систем за заливање, кишна канализација, канализација употребљених вода, мрежа пијаће воде као и електро и телекомуникационе инсталације.

Понос Београда! – написао је Горан Весић.

ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГРАФИЈЕ НОВОГ БУЛЕВАРА У БЕОГРАДУ:

facebook
facebook
facebook

Извор: informer.rs