Лидер ПСГ Саша Јанковић наставио је да пљује сопствену државу! Он је у интервјуу за албанску Радиотелевизију Косова мртав-ладан изјавио да не би спречавао Косово у чланству у међународним организацијама, за хапшење Марка Ђурића каже да је „лажни конфликт“, док каменовање Александра Вучића у Поточарима назива „наводним“?!?

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

– Ја не бих спречавао Косово у демократском развоју и чланству у међународним организацијама – навео је Јанковић, који тврди да још ништа није урађено по питању суочавања са прошлошћу, а да се дијалог између Приштине и Београда води на недемократски начин, у атмосфери, како каже, мржње и хушкања на рат.

Заблуда је, тврди, да чланство Косова у УН значи и признавање независности.

За Јанковића су последњи догађаји у Косовској Митровици, када су нападнути Срби на округлом столу у оквиру унутрашњег дијалога о решењу питања КиМ и хапшење Марка Ђурића, забрињавајући јер, према његовом тумачењу, последица су „деловања лидера који желе неограничен опстанак на власти“.

Јанковић тврди да су и Косово и Србија, али и цео регион жртве атмосфере конфликта и лидера који, како каже, „лажним победама желе да опстану на власти“.

За Јанковића су „лажни конфликти“ хапшење Ђурића, „шарени возови“, па до, како каже, наводног каменовања Александра Вучића у Сребреници.

Један од тих конфликата, које назива лажним, могао би се, страхује Јанковић, једног дана измаћи контроли и угрозити безбедност.

Председника Александра Вучића криви за предају Косова у руке, како каже, косовских власти.

Да се човек згрчи од муке!

Извор: informer.rs

Advertisements
--