Од свих народа, једино Срби нису ни питали каква је безбедност у Калињинграду, јер знају да долазе међу своју браћу, открио је руским медијима Андреј Јермак, министар туризма и културе у калињинградској области

Фото: StarSport
Фото: StarSport

Овај град у руској ексклави на Балтичком мору биће база репрезентације Србије током Светског првенства.

Многе земље су се распитивале о Калињинграду, али ће на крају „орлови“ да буду смештени на Балтику, што је одушевило грађане, који су већ истакли српске заставе по граду, у знак добродошлице.

Андреј Јермак, министар у калињинградској области, имао је недавно презентацију у Београду, у којој је говорио о свом региону, свему оном што може да пружи гостима током шампионата. Рекао је медијима у Русији да му је промоција у главном граду Србије била потпуно другачија од свих осталих.

– Била је то моја трећа презентација широм света и јединствена до сада. Разлог је што само Срби нису поставили ниједно питање везано за безбедност! Они знају да долазе међу братски народ, па их је занимало само како се долази до стадиона, постављали су питања о смештају у граду итд. А, где год сам друго био, прво питање је увек било – безбедност – испричао је Јермак.

Извор: informer.rs