Председник Демократске странке Драган Шутановац рекао је да више неће бити на челу те странке и додао да не одлази из ДС

Фото: Танјуг/Тања Валич
Фото: Танјуг/Тања Валич

– Одлазим са места председника, али прекидам стару праксу – остајем у Демократској странци и бићу веран – изјавио је он.

Шутановац је рекао да је више од 20 година у Демократској странци. „Имам искуство и мислим да ћу моћи да помогнем“, казао је и захвалио се свим грађанима који су чланови те странке и онима који су подржавали ДС.

Како је и било најављено на седници Главног одбора ДС Шутановац је поднео оставку због лошег резултата на београдским изборима.

Председништво ДС би на седници требало да предложи заказивање ванредне страначке Скупштине на којој ће се бирати ново руководство.

Шутановац је у четвртак на заједничкој седници Председништва и посланичког клуба ДС саопштио да ће поднети оставку на седници Главног одбора. Претходно је Балша Божовић због лоших изборних резултата поднео оставку на место председника београдског одбора ДС.

Божовић је био и шеф изборног штаба ДС-а на београдским изборима. У међувремену је за в.д. председника Градског одбора ДС-а Београд изабран Драгослав Шумарац који ће водити београдске демократе до избора новог председника одбора. ДС је на изборима за одборнике Скупштине града у недељу, 4. марта добила 2,25 одсто гласова и остала испод цензуса.

Извор: informer.rs