Шеф особља Беле куће Џон Kели открио је новинарима да је бивши државни секретар Рекс Тилерсон обавештен о отказу док је седео у тоалету и „патио од стомачних тегоба“, преноси Дејли Бист, цитирајући више извора присутних на брифингу

Ако је оно што је Kели наводно рекао тачно, онда је разговор са Трампом у тоалету био последње у низу понижења које је Тилерсон доживео од уласка у његову администрацију.

Бивши извршни директор „Еxон Мобила“ наводно није ни желео да буде на месту државног секретара, али је ипак прихватио функцију кад му је Доналд Трамп изненада понудио, иако није имао претходно искуство с радом у влади.

Током мандата он је жестоко критикован у Стејт Дипартменту због смањења ресурса, а председнику је јавно замерио око питања која се протежу од Kатара и Саудијске Арабије до Северне Kореје. Онда је „дошла“ и конференција за новинаре у којој је, како би појаснио своје ставове назвао Трампа „мороном“.

Неколико дана пре његове смене, расправљало се о томе да ли је Тилерсон најгори државни секретар у историји или је само врло лош.

Чак и у том контексту, Kелијева незванична напомена „запањила“ је новинаре, којима се чинило да је ипак превише окрутно открити у каквом је незавидном положају Тилерсон био када је добио лоше вести.

 

Извор: Информер