Наопако време ствара и наопаке људе, вредности се гурају у страну, а неморал и грех заузимају централно место на позорници живота. Скрајнута врлина постоји наизглед узалуд и служи за подсмех или игнорисање – у таквим околностима, у мрклом мраку, друштву очајнички треба светионик. Један такав, бљештав и неуморан, обасјава пут омладини и указује где се треба и како се ваља понашати. Тај светионик одазива се на име Далибор Тепић, долази из Руменке и спрема се да покори ни мање, ни више, него свет. А, где би часни гладијатор могао заблистати, него баш у Риму, где ће се надметати на светском такмичењу у бодибилдингу?

Пре тога, ипак, светску класу планира доказати у Елемиру и Панчеву на државном првенству, где се, како каже поузда у свој квалитет и рад, али и подршку тренера и другог оца Петра Челика, док му посебан ветар у леђа представљају Марко Јовановић, градоначелник Милош Вучевић и Дејан Шијак.

– Овај спорт је од мене направио бољег човека, отргнуо ме од улице и очврснуо праве вредности у мени. Не користим стероиде ни било какве препарате, верујем само у лични труд и рад. На правом путу нема пречица и помагала, али је само он исправан – каже Тепић за наш портал и додаје да му је циљ да утиче на младе колико је у могућности.

– Заиста сам посвећен томе, јер смо племенит и честит народ, пред којим су бројне странпутиц. Целим бићем чувам младе од тих странпутица, нема већег задатка и веће части – истиче Тепић, којем су поред тога, највећи мотив његова Руменка и деца Ивана и Драган.

Ми већ знамо да је Тепић најбољи, а он ће то доказати у Елемиру, па Панчеву, па Риму.

Срећно, императоре, па да частиш са светским златом око врата!

Томо Ловрековић

НАЦИОНАЛИСТ.РС