Руски председник Владимир Путин је испричао како је за време бандитских 90-их година, како их у Русији називају, морао да леже у кревет са пушком и како је хтео да постане таксиста.

Путин за воланом, Фото: РИА Новости
Путин за воланом, Фото: РИА Новости

Непознати детаљи из биографије Владимира Путина осванули су у другом делу документарног филма “Путин“ у режији Андреја Кондрашова.

“Ја сам на својој викендици са пумпарицом ишао у кревет да спавам, то је истина. Али времена су била таква. Ко се чува и Бог га чува“, причао је руски председник о времену “бандитског Петербурга“.

Он је рекао да се за деведесете прича свашта и да је много тога измишљено, али је “ситуација била борбена“.

Он је такође причао о веома тешком периоду у његовом животу, када је његов тадашњи руководилац и градоначелник Анатолиј Собчак изгубио на изборима за губернатора Санкт Петербурга.

Путин је за време Собчака био начелник спољних веза градоначелниковог кабинета, али је након Собчаковог пораза поднео оставку и остао без посла.

“Шта да радим? Посла уопште није било нигде. Ја сам, ако ћете искрено, чак мислио и да у таксију зарађујем“, казао је Путин.

“Не шалим се. Шта да радим? Двоје мале деце“, признао је руски председник и додао да је касније пристао на понуду да пређе у Москву и да се бави правним пословима председника.

Он је рекао да је за то захвалан тадашњем начелнику за послове председника Павелу Бородину и да пре тога није хтео да иде никуда из Петербурга.

“Ја сам рођени Лењинграђанин, Петербуржанин, и то је моја животна средина. Нисам имао жељу било куда да се селим, али је тако испало“, резимирао је Путин.

Тај део његове приче о наведеним детаљима из биографије можете погледати на видео снимку од времена 37:25.

Извор: pravda.rs