Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је данас да је Србији место у НАТО, а не да постане руска провинција окружена чланицама те алијансе, као и да су земљи неопходне суштинске уставне промене.

Чанак је у писаној изјави оценио да је војна неутралност била могућа у време велике Југославије, али не и данас, када је, како је навео „пуно оних који су на неком ‘руском’ платном списку“, заложивши се за убрзање европских интеграција.

Он је казао да су све поруке које је изнео као председнички кандидат у кампањи пре тачно годину дана актуелне и данас, а посебно она да не жели да учествује у политици која митовима даје предност у односу на стварност, „међу којима је и онај да Косово није независно“, али и о низу отворених питања са којима се Србија суочава, а који се не решавају.

„Србију је напустило више од 300 хиљада младих, а они који остају се селе у неколико већих градова у потрази за послом, највише у Београд“, рекао је лидер ЛСВ. Додао је да је свим другим мањим и већим местима широм Србије заједничко то да их нико ништа не пита.

„Србији не треба ново лупање у ратне бубњеве, него мир и у регион и у Европи“, рекао је Чанак.

Извор: vesti-online.com