Велики број људи широм света одушевљен је поступком наставника из Гане, који предаје ученицима информатику без компјутера тако што на табли црта изглед програмског прозора и објашњава шта која функција ради.

Posted by Owura Kwadwo Hottish on Thursday, February 15, 2018

Наставник је на свом налогу на Фејсбуку поставио неколико фотографија из учионице, на којима се види он испред табле на којој је нацртан почетни прозор програма Ворд.

„Предавање информатике у школама у Гани је веома смешно“, написао је поред фотографија.

Ричард Апија Акото објаснио је да много воли свој посао и своје ученика, па онда мора да учини највише што може са оним што му је на располагању.

Posted by Owura Kwadwo Hottish on Thursday, February 15, 2018

Акото је за портал „Кварц“ навео да школа у којој предаје није имала компјутере од 2011. године, упркос томе што је један део испита за упис у средњу школу информатика.

„Ово ми није први пут да ово радим. Већ неко време се довијамо како можемо. Волим да постављам занимљиве фотографије на Фејсбук. Нисам знао да ће да привуче оволико пажње“, рекао је Акото.

Након што су фотографије подељене хиљаде пута и привукле велики број коментара, „Мајкрософт“ је обећао да ће обезбедити Акоту сву потребну опрему.

Posted by Owura Kwadwo Hottish on Thursday, February 15, 2018

Извор: sputniknews.com

Advertisements
--